Being a INBETWEEN model

‘Er werd vaak gezegd dat Terry te dik maar ook te dun was voor modellen werk, daar steekt zij nu een stokje voor’
Dit is Terry’s Lifestyle.

Terry Groenen neemt ons mee in haar avontuur als model.

Toen ik een jaar of 16 was sprak een fotograaf mij op een stageplek van school aan om eens samen foto’s te maken, dit vond ik natuurlijk harstikke gaaf, vooral omdat ik altijd al droomde van een modellencarrière en zag ik dit als een goeie opstap. Ik maakte voorheen al wel eens foto’s met mijn vriendinnen, dan pikte we de camera van mijn ouders en gingen we het park in om van elkaar foto’s te maken. Ik merkte al gelijk, dat ik dat toen heel erg leuk vond.

Op zoek naar meer

Op een gegeven moment ben ik vaker met verschillende fotografen gaan werken, om zo een portfolio op te bouwen. Als meisje van 16 had ik werkelijk geen idee maar voelde ik me als een vis in het water als ik voor de camera stond. Er kwamen verschillende fotografen op mijn pad die mij graag wilde fotografen.

Ik kreeg vaak complimenten dat ik fotogeniek was en dat ik fijn was om mee te werken. Waardoor ik nog meer foto’s liet maken in de hoop dat ik mij kon inschrijven bij een castingbureau of misschien welt e worden ontdekt door opdrachtgevers.

Ik heb toen zelf fotografen benaderd of ze met mij wilde samenwerken, sommige deden dat gratis, maar voor sommige moest ik betalen.


Modellenbureaus

Toen ik 18 was ben ik me gaan inschrijven bij modellenbureaus maar helaas werd ik keer op keer (Wat ik op dat moment niet begreep) afgewezen. Als onzeker meisje van 18 jaar, is dat best een klap voor je. Vooral, omdat er zo vaak positief op mijn verschijning werd gereageerd, en vaak werd gezegd je moet je eens gaan inschrijven of sta je al ingeschreven bij een bureau? Het waren tijden van ups en downs en het maakte mij ontzettend onzeker om telkens afgewezen te worden maar ik gaf niet op!

Je bent te dik

Ik schreef mij in voor de competitie Miss Nederland en werd geselecteerd voor de casting dag. Hier mochten de 100 mooiste meisjes komen. Ik was natuurlijk hartstikke blij, en vooral voor mijn zelfbeeld was dat weer even een zetje in de goede richting. Toen er uiteindelijk werd omgeroepen wie er mochten blijven zat mijn naam er niet tussen. Weer begreep ik het niet. Want ik kreeg van veel meiden te horen dat ik door mijn loopje op de catwalk en mijn enthousiasme veel

kans zou maken. Ook de jury was die dag heel erg onder de indruk van mij. Ik vertelde als enige tijdens de voorstelronde mijn persoonlijke verhaal over hoe onzeker ik was door verschillende pesterijen en graag andere meiden wilde inspireren om je dromen en doelen nooit op te geven, ongeacht wat mensen van je zeggen. Toen ik om feedback vroeg, werd er gezegd: ‘Je moet even werken aan je maten’ Hier begreep ik oprecht niks van, want ik ben toch helemaal niet ‘dik’??

Het gaf een enorme klap en kreeg het nog eens te horen van fotograaf waarmee ik een portfolio shoot had. Hij vroeg mij wat mijn droom was en dat was doorbreken in de modellenwereld. Hij lachte me uit in mijn gezicht en zei, dat gaat echt niet lukken, daar ben je veels te dik voor.

Afvallen

Ik ben toen, als een gek gaan lijnen. Want ik voelde me ook dik. Ik heb iemand gevraagd om een voeding en sportschema te maken en ging daarmee aan de slag. Ongelukkig dat ik was at ik elke morgen mijn havermout. Wanneer mijn vriendinnen naar de patatzaak gingen om lekker een kapsalon te eten, zat ik daar met mijn bakje komkommers. Ik ging altijd vroeg naar bed om mijn eetlust te verdoezelen en zelfs mijn koekje die ik kreeg bij de thee wanneer ik op het terras zat durfde ik niet op te eten. Na ruim een half jaar ben ik er mee gestopt, ik was een wrak, en kon het echt niet meer aan.. Normaal gesproken, ben ik echt geen opgever maar voor mijn gevoel werd ik zelfs ‘dikker’ door alle stress wat ik vast hield. En ik raakte de vrolijke en (bijna) altijd positieve Terry in mij kwijt.

Verschillende opdrachten

 Toen ik weer gewoon at, zat ik lekker in mijn vel. Ik had nog geen grote opdrachten maar mijn portfolio zag er erg goed uit. Ik kwam in contact met BALR en heb voor hun een video shoot gedaan. Dat was echt mega gaaf!
Ook werd ik steeds vaker benadert op facebook door verschillende kledingmerken. En kreeg ik een tripje Curacou aangeboden om daar een fotoshoot te doen. Het ging de goede kant op! 

Een nachtmerrie

Via een opdrachtgever vloog ik (helemaal alleen), naar Suriname voor een lingerie-shoot. Waar ik uiteindelijk met de mannelijke opdrachtgever ben beland ergens in de jungle met geen lingerie, maar porno pakjes.. Hij dreigde dat ik deze dingen moest aantrekken zodat hij er foto’s van kon maken. Ik ben op mijn strepen gaan staan en heb gezegd dat ik dit niet wilde doen. Hierna heeft hij mij zonder pardon in de auto gezet en reden we samen met nog een andere man terug naar het hotel. Ik heb geen woord gezegd, een uur lang was ik stil en probeerde mijn tranen in te houden.

Eenmaal terug in het hotel heb ik de deur op slot gedaan en heb ik mijn ouders opgebeld om alles te vertellen. ’s Nachts ging mijn telefoon meerdere malen over op mijn hotelkamer maar durfde niet op te nemen. De hele nacht heb ik niet geslapen. Uiteindelijk moest ik nog 5 dagen in Suriname blijven. Mijn terugvlucht stond vast en mijn pinpas was nergens meer te bekennen. Omboeken ging dus niet maar ik wilde niets liever dan naar huis! 5 dagen leken wel weken en kropen voorbij. Gelukkig verdween de man van de fotoshoot net zo snel als mijn pinpas als sneeuw voor de zon. Daar heb ik die dagen gelukkig niks meer van vernomen.

Eindelijk thuis

Toen ik uiteindelijk op Nederlandse bodem stond en mijn vriend weer kon vasthouden kon ik alleen nog maar huilen. Echt, ik mag van geluk spreken dat dit zo was afgelopen. Geen leuke ervaring, maar wel enorm van geleerd.

Curvy Super Model

Toen kwam er op tv en social media de oproep dat er werd gezocht naar het Curvy Super Model voor een nieuw programma op RTL5. Ik kreeg ik enorm veel berichten van mensen uit mijn omgeving. Iedereen vond dat dit bij me paste, omdat ik voor het gewone modellenwerk te ‘dik’ ben zag ik het inderdaad als een kans maar twijfelde wel enorm. Want wat is nou curvy? Ik heb mij uiteindelijk toch aangemeld en ik kreeg al gauw een mail dat ze mij graag wilden ontmoeten. Na vele casting / screenings / interviews zat ik bij de laatste 20. Ik dacht yes, eindelijk een podium! Eindelijk kan ik eens laten zien wat ik in huis heb zonder dat er word gekeken naar mijn maten. 


De eerste aflevering

Bij de officiele casting dag, wat gelijk ook de eerste aflevering was, zag ik al gauw meiden die toch iets voller waren dan mij.. Ze waren prachtig, maar ik zag al snel genoeg dat ik wel een van de dunste was.. Ik belde mijn moeder in paniek op, want dit was al waar ik bang voor was, maar ze sprak me rustig toe en zei dat ik niet voor niets bij de laatste 20 zat. Hmm, daar had ze een punt en ik ging er gewoon voor. Helaas viel ik de eerste aflevering af, nog niet beseffende waarom. Dit was echt mijn droom, ik wilde dit zo graag en toen er werd verteld dat ik naar huis moest kreeg ik weer die klap in mijn gezicht. Ik begreep het niet, ik was kwaad en verdrietig te gelijk en zag het allemaal niet meer zitten.

Even helemaal niets

Ik heb toen echt een tijdje niks gedaan, was er echt helemaal klaar mee, ik had nergens meer zin in en werd lichtelijk depressief. Ik heb toen een tijdje bij een coach gezeten om mijn drive weer op te pakken. Toen er promotie werd gemaakt voor het programma werd er inderdaad gezegd door veel mensen online dat ze me geen Curvy model vonden. Toen de eerste aflevering op tv verscheen (dit was een paar maanden later) werd er ook getoond dat ik de eerste aflevering moest verlaten met de woorden: ‘she’s not Curvy Enough’ Onbegrijpelijk, als je in eerste instantie denkt dat je te dik bent voor modellenwerk maar nu ook te dun..

Ik pakte de draad weer op

Ik kreeg echter alleen maar positieve reacties, niet alleen van meiden die zich in mij herkende, maar ook reacties dat ze het niet begrepen. Hierdoor verscheen ik volop in de media met mijn verhaal. Dit ging allemaal vrij snel en ik besloot actie te ondernemen.

Inbetween Models

Na de aflevering poste ik een foto op instagram met de hashtag Inbetweens om zo andere meiden te inspireren en heb toen mijn verhaal gedaan bij Glamour.nl

Ik bleef reacties krijgen en heb toen bedacht een stapje verder te gaan met het oprichten van een facebook. Hierdoor wilde ik een platform creeëren en laten zien dat er meer meiden zijn zoals ik. Na veel media aandacht en leuke reacties te hebben gekregen (waaronder in de telegraaf) besloot ik, ik ga starten met een eigen modellenbureau voor de tussenmaat.

Tot op de dag van vandaag ben ik bezig met het opstarten daarvan. Inbetween Models is nu mijn doel geworden. Ik hoop opdrachtgevers wakker te schudden en te laten zien dat vrouwen met maat 36/38/40 er ook gewoon mogen zijn. Dankzij Curvy is er een heel nieuw onderwerp opengebroken en we komen nog van ver maar de strijd is nog lang niet gewonnen. Ik ben ervan overtuigd dat de consument klaar is voor een nieuw model én mijn nieuwe modellenbureau Inbetween Models

Keep in mind

Als tip wil ik meegeven dat je nooit moet opgeven, in mijn proces naar inbetweenmodels heb ik vaak gedacht ik kap ermee maar als ik dat had gedaan zou ik niet zijn waar ik nu ben. Ongeacht wat mensen van je denken of over je zeggen, het meest motiverende wat iemand ooit tegen me heeft gezegd is dat ik iets niet kan. Ik wil dan juist het tegendeel bewijzen. Niks is te gek, blijf in jezelf geloven, maak stappen en ga ervoor.

En wij zijn natuurlijk onwijs PROUD. Terry, sterke vrouw, mooie vrouw, wat heb jij een doorzettingsvermogen! Je mag jezelf een INBETWENER noemen maar in onze ogen ben je een prachtige verschijning een nr1 wat ons betreft en niet te vergeten een powervrouw. Wij wensen jou heel veel succes lieve Terry!

Volg Terry en In between Models op insta en  vergeet niet te shoppen……

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.