Kim Keizer’s Lifestyle

Ze komt uit Amsterdam en is momenteel gevestigd in Los Angeles.  Kim is een mode-stylist, imago-adviseur en producent. Ze schrijft modeverhalen voor tijdschriften, verzorgd videoshoots, commercials en advertenties. Haar  kenmerkende stijl is een ruwe mix tussen mode & streetstyle, waardoor een look opvalt door het gebruik van unieke accessoires. Klanten zeggen dat ze meer is dan alleen een stylist, ze transformeert het imago van haar klanten in een look die ze hun eigen kunnen noemen, met een gevoel voor stijl dat uniek is voor elke persoonlijkheid. Ooit was ze een danser maar nu is ze een levende dressing voor nationale en internationale artiesten. Kim Keizer, koningin van Hip Hop styling.

Wat triggerde Kim om te stoppen met dansen

Ik begon al heel jong te dansen. Op een dag werd ik geboekt voor een video-opname. Celebrity styliste Isis Vaandrager was er en ik was zo geïntrigeerd door haar en haar werk op de set. Ik merkte meteen dat ik meer geïnteresseerd was in kleding dan echt dansen. Uiteindelijk stopte ik met dansen en werd ik de assistente van Isis. Vijf jaar lang leerde ze me de kneepjes van het vak. Ze heeft me geholpen mijn eigen carrière op te bouwen en tot op de dag van vandaag ben ik enorm dankbaar. Nadat ik Isis ‘assistent was, ging ik naar New York en bood mijn stylingdiensten aan The Source Magazine aan. Ik heb daar drie maanden stage gelopen. Tot op de dag van vandaag doe ik nog steeds freelance banen voor hen. Dus als je iets wilt, werk er dan hard voor! 

Heeft je dansachtergrond een effect op de manier waarop je jezelf presenteert?

Als danser sta je negentig procent van de tijd voor een spiegel. Kijk je naar elke beweging, je gebreken en je kwaliteiten. Hierdoor werd ik heel kritisch op mezelf, moeilijk zelfs. Maar bovenal heb ik kennis opgedaan over hoe ik overkom, wie ik wilde zijn en mijn persoonlijke stijl.

Over persoonlijke stijl gesproken. Wat is jou Street Style.

De manier waarop ik me kleed, kan een beetje jongensachtig zijn, maar ik voeg altijd wat vrouwelijke elementen toe aan mijn outfits. Ik kan bijvoorbeeld het huis niet verlaten zonder oorbellen. Als ik ze vergeten ben, ga ik erop uit om een paar te kopen! Ik denk dat het belangrijk is om iets te vinden dat helemaal JOU is. Voor mij is dat de naamketting. Sommige mensen vinden dat misschien ‘plakkerig’, maar ik denk dat ik het laat werken! Haha! Ik houd ervan om regelmatig een ander kapsel te nemen, dat hoort ook bij een deel van mijn style.

Op sociale media noemen veel mensen zichzelf een ‘persoonlijke stylist’. Hoe voel je je daarover?

Eerlijk gezegd stoort het me soms, omdat persoonlijk stylist of beeldconsulent echt een ambacht is. Hoewel ik hier niet voor naar school ben geweest, heb ik wel veel uren in deze baan gestoken. Isis Vaandrager, mijn mentor, heeft me echt onder haar vleugels genomen en me geschoold. ZIJ was mijn opleiding. Van de ene shoot naar de andere gaan, observeren, nieuwe dingen proberen en mijn buik vertrouwen, hielp me mijn eigen stijl en handelsmerk te creëren. Om het te halen, moet je je best doen. Veel mensen denken dat deze baan echt glamoureus is. Een paar van mijn assistenten kwamen hier heel snel op terug.

Heb je favoriete merken waarmee je graag werkt?

Zeker weten! Omdat ik uit Nederland kom, werk ik graag met Nederlandse merken en winkels. Mason Garments, Fresh ink, Showroom 41. Ik ben ook dol op Acht Sneakers Amsterdam. De eigenaar Philip runt het bedrijf helemaal alleen, dus ik wil mijn lokale bevolking ondersteunen. En natuurlijk Isis Inc.

 Je bent voornamelijk actief in de urban / hiphop scene?

Denk je dat dit een voor of een nadeel is? Een voordeel, omdat ik me het meest op mijn gemak voel in de stedelijke omgeving. Kijkend naar de manier waarop ik me kleed, kun je zien waarom. Het voelt ook goed om erkend te worden voor iets waar je een passie voor hebt. Maar ik kleed ook mensen aan die zich niet in de stedelijke omgeving bevinden. Ik kreeg bijvoorbeeld de kans om met Candy Dulfer te werken en dat was erg leuk!

Als stylist moet je ervoor zorgen dat alles op het juiste moment komt.

Maakt dat je ooit onzeker? Zeker! Soms twijfel ik aan mezelf en denk ik: ben ik echt zo goed? Complimenten ontvangen en een consistent klantenkring hebben is de bevestiging dat ik het goed doe!

Tip!
Tot slot heeft ze ook nog een tip voor je: think out of the box! “Nederland is één van de weinige landen die zo f*cking stijlvast is. Ga bijvoorbeeld vintage shoppen. Het is niet vies, het is heel bijzonder, het heeft een verhaal, het is anders. Ga eens kijken naar een designer die je tof vindt, die maakt misschien iets heel moois. Of ga zelf iets maken. Borduur zelf iets op een jasje.”

Check Kim haar website hier.

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.